Drugspand ontdekt aan Broersdijk in Groot Dochteren

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com/AI gegenereerd)

LOCHEM – In een boerderij aan de Broersdijk in Goot Dochteren is maandag aan het einde van de ochtend een drugslab ontdekt. De politie deed er een inval en onderzoekt de zaak met meerdere disciplines. De bewoner van het pand is aangehouden. Wat zijn rol in het geheel is nog onbekend. Ook is onduidelijk wat de omvang van het drugslab is. De op het oog grote inzet van politiediensten lijkt te wijzen op een grote zaak.

De politie meldt dat de recherche, forensische onderzoekers en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ter plaatse zijn. Ook is een zogeheten PD-unit geplaatst die de genoemde diensten faciliteert. De boerderij ligt op enige afstand van de openbare weg, niet ver van de spoorlijn tussen Lochem en Zutphen.

Het is niet duidelijk hoe de politie het drugspand op het spoor kwam. In de loop van maandagmiddag liet de politie via X weten dat het onderzoek morgen nog voortduurt. De eenheid die verantwoordelijk is voor de ontmanteling buigt zich onder meer over de vraag hoe het lab geruimd moet worden. Er wordt in kaart gebracht wat er allemaal wordt aangetroffen. Verder deelde de politie via het bericht op X een video over drugslabs. Daarin gaat het over waaraan het kan worden herkend en wat de gevolgen voor de omgeving kunnen zijn.

De video is toegespitst op drugslabs in woonwijken. Ze worden de laatste jaren echter vooral aangetroffen in het buitengebied. De video is onderaan dit bericht toegevoegd.

Politie Gelderland on X (formerly Twitter): “De verwachting is dat het onderzoek ter plaatse vandaag en morgen nog zal plaatsvinden. De LFO buigt zich o.a. over het ruimen van het lab. Ook wordt er in kaart gebracht wat er gevonden is. Meer weten over drugslabs? Bekijk deze video ➡️ https://t.co/Gw4FrMBmPw ^JS https://t.co/NuplIqbRx9 / X”

De verwachting is dat het onderzoek ter plaatse vandaag en morgen nog zal plaatsvinden. De LFO buigt zich o.a. over het ruimen van het lab. Ook wordt er in kaart gebracht wat er gevonden is. Meer weten over drugslabs? Bekijk deze video ➡️ https://t.co/Gw4FrMBmPw ^JS https://t.co/NuplIqbRx9

Drugsafval

In april werd op verschillende plaatsen langs de Harfsensesteeg diverse jerrycans met drugsafval gedumpt. Dit is niet ver van de plaats waar nu het drugslab is ontdekt. Of er een link tussen beide zaken is moet worden onderzocht. Bij de vondst in april waren dezelfde politiediensten betrokken. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve sprak toen zijn zorgen uit over omvang en ernst van het incident en deed een beroep op inwoners om bij verdachte zaken altijd de politie te bellen.

Inmiddels heeft de burgemeester ook gereageerd op het jongste vooral. Zijn reactie te lezen in een NIEUW BERICHT,.