Locaties coronaprik in Gorssel, Borculo en Zutphen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Mensen van 60 en ouder, die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik, kunnen vanaf 16 september ook een nieuwe coronaprik halen. Inwoners van de gemeente Lochem kunnen kiezen uit priklocaties van de GGD in Gorssel, Borculo en Zutphen. Op deze locaties wordt op bepaalde dagen en tijden geprikt. Een overzicht staat hieronder.

Naast 60-plussers komen ook kinderen en volwassenen die tot een medische hoog-risicogroep horen kunnen zich opnieuw laten vaccineren tegen corona. Hetzelfde geldt voor mensen die werkzaam zijn in de zorg.

Uitnodiging

Prikken kan op uitnodiging of op afspraak. Bij inwoners van 60 jaar en ouder valt tussen nu en half oktober een uitnodiging op de mat. Hierin staan een datum, tijdstop en locatie. Als dat niet uitkomt is het mogelijk een andere afspraak te maken. Ook de locatie kan dan vrij worden gekozen. Anderen die voor de prik in aanmerking komen kunnen vanaf dinsdag (27 augustus) zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of via een telefoontje via nummer 0800-70 70.

Mensen die vanwege hun gezondheid niet zelf of met hulp naar een priklocatie kunnen komen, kunnen contact opnemen met de GGD via nummer 088 – 443 33 55 om te overleggen of zij de coronaprik thuis kunnen krijgen.

Locaties

Hieronder een overzicht van locaties en openingstijden:

  • Gorssel
    Sport- en Cultureel Centrum ‘t Trefpunt, Molenweg 53-55
    Openingstijden: donderdag van 11.30 uur – 18.30 uur
  • Borculo
    ‘t Timpke, Haarloseweg 10
    Openingstijden: vrijdag van 11.00 uur – 16.00 uur
  • Zutphen
    Gelre ziekenhuizen Zutphen, Den Elterweg 77
    Openingstijden: woensdag en donderdag van 11.30 uur – 18.30 uur

In totaal heeft de GGD Noord- en Oost-Gelderland 16 priklocaties in de regio. Locaties, met dagen en tijden, zijn te vinden op de website ggdnog.nl.

Meer informatie over nut en werking van de vaccins is HIER te vinden (website RIVM).